Resum del curs de l’AFA, 2020-2021

Aquest curs la Junta de l’AFA ha estat conformada per 14 persones, que ens hem reunit mensualment, sobretot de manera telemàtica. Les nostres reunions han estat molt participatives, abordant els neguits que les famílies ens heu fet arribar, així com qüestions organitzatives per a una millor gestió. Al seu torn, els membres de la Junta ens hem distribuït en diferents comissions que han treballat de manera autònoma les funcions que tenien assignades. 

Durant tot el curs hem establert una dinàmica de relació amb l’institut, amb reunions periòdiques amb la direcció aproximadament cada mes. Hem treballat diferents temàtiques, entre les quals destaquem: la comunicació amb les famílies per part de l’Institut; l’impuls a la realització del Batxillerat Internacional, que és ja una realitat; les aportacions de l’AFA a les prioritats i inversions necessàries al centre i, sobretot, el trasllat de les valoracions que ens feu arribar les famílies per una millor qualitat educativa. 

Cal també remarcar que vam començar setembre revisant el pla d’obertura del centre, en un curs marcat per la pandèmia. Les famílies ens vareu traslladar preferentment el desig d’una major presencialitat, i així ho vam transmetre a la direcció del centre. També vam analitzar les millors opcions d’extraescolars, decidint-nos per anglès, programació, escacs i teatre (tot i que aquesta darrera no va ser possible per la situació Covid).   

Alhora, durant el primer trimestre vam inaugurar la comissió de Comunicació de l’AFA, amb l’objectiu de donar a conèixer la nostra tasca a les famílies sòcies. Vam reestructurar la nostra web, fent-la més visible i atractiva. També vam començar a editar un butlletí electrònic. Valorem molt positivament el feed-back que ens heu donat sobre els temes que hem anat tractant. 

Durant aquells primers mesos també vam tractar les qüestions de mobilitat que afecten als nostres fills i filles per accedir a l’institut. A través de diversos comunicats, vam demandar una major freqüència de pas dels autobusos, portant aquesta qüestió al Consell Escolar del Districte. 

Al gener vam realitzar l’Assemblea General, on vam presentar la memòria-estat de comptes del període 2019-2020 i vam aprovar el projecte i pressupost del curs actual. La sessió va ser on-line, amb un total de 44 participants. 

Al març vam realitzar un vídeo de l’AFA (missió, visió, objectius, configuració,…), que es va visionar a les portes obertes per a les famílies noves. Es troba penjat al web. 

Durant el primer semestre de 2021, després de fer una enquesta d’interessos, es van fer dues sessions formatives virtuals adreçades a les famílies. La primera va estar organitzada per FAPAES: “Educació sexual a l’adolescència”; la segona, per Fundesplai: “Alimentació i esport a l’adolescència”. 

També vàrem participar fent aportacions, tant econòmiques com personals, als diferents actes organitzats des de l’Institut: la Festa de Sant Jordi (Jocs Florals; concursos “Reading is sexy” i “Fotografia Matemàtica”); les cloendes i orles de fi de cicle; la Festa Solidària organitzada pels i les alumnes de tercer de l’ESO. Totes aquestes activitats van estar coordinades amb el professorat que les organitzava. 

En arribar l’estiu, hem començat a organitzar el 2021-2022, amb la gestió de les quotes de les famílies sòcies, el lloguer dels armariets per a l’alumnat, la compra de llibres a través de l’empresa Iddink, les inscripcions a les activitats extraescolars, etc.

I ara toca parlar del futur…. Quin són els nostres reptes pel curs vinent? En tenim diferents… Desitgem renovar i ampliar la nostra Junta, amb participació de més persones. Ens proposem contribuir a millorar el Projecte Educatiu del Centre, incorporant elements per a la reflexió sobre l’enfocament pedagògic de l’Institut. També volem fomentar canals de comunicació més fluids amb l’equip docent, a través de figures que puguin fer de vincle entre el professorat i les famílies, sobretot a la primera etapa de l’ESO. 

Són idees que ens agradaria engegar, juntament amb altres que puguin sorgir. Per això us animem a dir la vostra i sumar-vos a l’equip de l’AFA, des del convenciment ferm que acompanyant a les nostres filles i fills en aquesta etapa educativa, estem ajudant a que creixin, no només acadèmicament, sinó sobretot en ser millors persones. 

Els comentaris estan tancats.

Gràcies a Wordpress.com.

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: