Escacs 2022/23

Aquesta activitat no es va poder presentar a temps per a l’aprovació del Consell Escolar. Es presentarà abans de l’inici del curs i estem pràcticaments segurs que s’aprovarà sense cap problema perquè compleix tots els requisits.

Persona responsable

Sergi Garcia

Projecte formatiu

 • Escacs sempre, és a dir, jugar partides i tocar les peces SEMPRE, a totes les classes.
 • I un cop els taulells posats, combinar amb teoria dels escacs (obertures, mig joc / estratègia, i finals)
 • A més, afegir tot el que és necessari pel desenvolupament dels alumnes: combinar els escacs amb les matemàtiques, amb la música, amb la història… i com no, història dels escacs: jugadors més importants, partides memorables, partides i campionats actuals, etc.
 • Disposaran sempre del suport de Twitter per estar al dia de tot el que es desenvolupa en l’actualitat en el món dels escacs, així com vídeos exclusivament accessibles pels alumnes.
 • S’aporta un valor afegit més: si és necessari, la possibilitat de traslladar les classes a una aula virtual, que vam fer servir quan van tornar a restringir extraescolars i grups bombolla a causa de la pandèmia.
 • Els nivells depenen del grup d’alumnes: si hi ha 4 que en saben molt, i 6 nous que s’apunten de zero, es preparen exercicis pels 2 grups. En principi, estan tots a la mateixa classe, i el 80% de les vegades juguen separats per nivells, però un 20% de les vegades es barregen: els que saben tenen “els deures” d’explicar alguna jugada, tàctica, estratègia als nous, i els nous veuen el progrés dels que ja en saben molt, per veure que “hi ha vida” més enllà de moure les peces.
 • Si hi ha un grup de 8 que en sap molt, i un grup de 10 que comença de zero, aleshores és millor fer 2 grups. Va en funció sempre del número d’alumnes.

Horari (1h/setmana)

1r i 2n ESODivendres, 13:30-14:30

Calendari

D’octubre a juny

Preu

Quota25€/mes

La quota inclou:

 • Les classes i el material necessari per a desenvolupar-les (partides preparades en arxius digitals directes per a projectar; fitxes pedagògiques adaptades als nivells, etc.)
 • Material físic com taulells i peces, en cas que s’hagin de reposar.
 • Trofeus de final de curs (copes i medalles). El professor atorga punts segons el comportament dels alumnes, la progressió, l’atenció a classe…
 • Vídeos i altres recursos digitals per a treballar/estudiar/repassar a casa (partides, anàlisi de partides, exercicis de tàctica, estudis…), accessibles online en qualsevol moment.

Preinscripció

Accés al formulari de preinscripció

Més informació

Sergi Garcia és director de qualitat i editor de continguts a Chessable, que és l’empresa de referència mundial en ensenyament d’escacs. Allà, tots els seus alumnes tenen accés a cursos gratuïts, a més dels cursos que crea específicament per a ells.

Altres centres educatius on fa escacs:

Gràcies a Wordpress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: